Te från Hainan

warning: Creating default object from empty value in /www/webvol34/zw/v00r3x1w9jbyp5i/tillbergs.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Bai Sha Lu

Bai Sha Lu är tydligen Hainans mest kända gröna te, något jag inte tvivlar på, men egentligen säger detta ingenting eftersom Hainan enbart är känt för sitt svarta söndermalda te.

Detta te skiljer sig från de flesta andra kinesiska gröna teer eftersom det är ångat, vanligtvis steker man de gröna teerna i Kina. En annan sak som skiljer detta te från andra teer är att det skördas mycket tidigt på året.

Teet odlas kring Wuzhishan (femfingerberget) som ligger mitt på ön och skall enligt uppgift vara en utmärkt plats att odla te på, något jag inte tvivlar på eftersom detta är ett förvånansvärt bra te. Speciellt med tanke på priset. Jag testade en ekologisk sort skördad 2010 som jag köpte från Jing Tea Shop som för bara några dollar. Teet var sött med en lite nötig smak och skiljer sig en hel del från de japanska ångade teer jag testat. Tyvärr kan det vara lite svårt att få tag i men jag såg till min glädje att det även säljs av House of Tea.

Prenumerera på innehåll