Utländska butiker

warning: Creating default object from empty value in /www/webvol34/zw/v00r3x1w9jbyp5i/tillbergs.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

The Essence of Tea

Det är inte ofta jag skriver om tebutiker nuförtiden men för ett par dagar sedan bad David, som jag antar jobbar på The Essence of Tea, lägga till en länk till denna engelska tebutik. De säljer i huvudsak Pu-erh och Wuyi Yan Cha, något som jag sällan dricker men de har även en del annat spännande te, tex. ett Long Jing av god kvalitet. Jag har aldrig köpt något från dem så jag kan inte säga mer än att utfrån vad jag kan se på hemsidan ser det mycket bra ut. En rolig detalj är att de även säljer The Art of Tea och de är det inte många i världen som gör.

Tea Emporium

Denna butik som inte skall förväxlas med "The Tea Emporium" i Toronto eller "Tea House Emporium" är en Indisk tebutik med lång historia. Enligt företagets webbutik har den funnits sedan 1940. Sortimentet är bra, priserna normala och informationen om teerna är ovanligt bra. Jag har inte beställt något från denna butik men det är bara en tidsfråga. Adressen är http://www.teaemporium.net. Butiken har även en trevlig blogg som man hittar på http://teaemporium.blogspot.com/.

Lin's Ceramics Studio

En av de mest uppskattade, om inte kultförklarade, moderna tillverkarna av teutensilier är taiwanesiska Lin's Ceramics Studio. Främst är de kända för sin serie ”Purion” som tillverkas av en blandning av metallmalm och lera som oxideras och bränns flera gånger.

De har mer än ett dussin butiker i både Taiwan och Kina men det är ganska svårt att få tag på dem via postorder. Visserligen går det att köpa produkterna direkt från hemsidan men den är svår att hitta på och saknar köpsystem. De tar dock både bankkort och Paypal. Vill man få en översikt över produkterna finns dessa på Alibaba.

Det finns även ett par tebutiker som säljer utvalda produkter från Lin's, bl.a. Lea's tea och Pure Puer Tea.

Golden Tips Tea Co.

Golden Tips har sålt te i mer än 75 år och har ett utmärkt sortiment av indiska teer, främst från Darjeeling, Assam och Nilgiri. De säljer både te i lösvikt, bulk och färdigförpackat och beställer man lite större volymer är det fraktfritt. Jag har inte köpt något te från denna butik men det är troligtvis bara en tidsfråga, det känns betydligt bättre att köpa indiskt te från Indien än från Tyskland eller USA. Golden Tips har nuförtiden en utmärkt hemsida.

Yunnan Sourcing LLC

Yunnan Sourcing LLC drivs av en amerikan, Scott Wilson, och har sin bas i Kunming i Yunnan. Butiken är inriktad på pu-erh men säljer även an del annat te, främst från Yunnan. Priserna är mycket bra och butiken har ett bra rykte. Tyvärr är butiken byggd kring Ebay vilket gör den knölig att använda men om man bortser från detta är den prydlig och omfattande.

Jag har just beställt mitt första te från dem och återkommer när jag vet mer. Adressen är http://stores.shop.ebay.com/Yunnan-Sourcing-LLC

Shan Shui Teas

Shan Shui Teas drivs av Brian Wright och är en amerikansk (Washington, DC) onlinebutik med teer från Korea(!), Japan och Taiwan. Jag har inte köpt något av honom men sortimentet är spännande. Adressen är http://www.shanshuiteas.com/

Hankook Tea Company

Det här är den enda koreanska tebutiken med en engelsk hemsida som jag känner till. Tyvärr får man inte reda på så mycket om de teer som de säljer och det är inte helt enkelt att beställa. Adressen är http://www.hankooktea.co.kr/

Hou De Asian Art & Fine Teas

Detta är en tebutik som ligger i Texas men vars ägare ofta är i Taiwan. Den har ett spännande sortiment och är ett av de få butikerna på nätet som man kan köpa tetidningen The Art of Tea. Det enda problemet är att frakten från Texas brukar vara brutalt dyr. Adressen är http://www.houdeasianart.com/ Man driver även en blogg ( http://www.houdeblog.com/ ) vilket tyvärr uppdateras ganska sällan.

Yuuki-Cha

Detta är en relativt ny japansk butik med ett trevligt sortiment. Jag har just beställt ett antal teer från dem och än så länge har allt fungerat bra. Adressen är http://www.yuuki-cha.com/

Dragon Tea House

Detta är det bästa stället att köpa kinesisk te som jag känner till. Butiken drivs av Gordon (jag vet inte vad han heter i efternamn) och ligger i Shanghai. Sortimentet och priserna är bra och de har dessutom en hel del information om teerna på sin hemsida. Den enda nackdelen ligger under Ebay vilket gör den svåranvänd och att de inte säljer några smakprov. Addressen är http://stores.ebay.com/Dragon-Tea-House

Prenumerera på innehåll