Att beskriva alla kända kinesiska teer

Bild av xx

Om ni tycker att jag bara skriver om kinesiska teer nuförtiden har ni helt rätt. Jag har nämligen gett mig på det ambitiösa projektet att beskriva alla kända kinesiska teer, från A till Ö eller i det här fallet från An Hua Song Zhen till Zun Yi Mao Feng. Jag är redan klar med många av de teer som finns tillgängliga via postorder från engelskspråkiga butiker och håller nu på med att skriva om alla de teer som går att köpa via postorder från Kina. Efter detta tänkte jag ta upp alla andra någorlunda kända kinesiska teer oavsett om de går att få tag på eller ej.

Att bestämma vilka teer som jag skall skriva om är naturligtvis inte helt enkelt, det finns ju några att välja på. Jag har sammanfattat dem i en lista här och tycker ni att det är några som ni tycker att jag glömt (eller inte borde ha med) får ni gärna höra av er. Jag kommer även att beställa och pröva alla dessa teer men det kommer att ta ännu längre tid än att skriva om dem, förutsatt att jag inte tröttnar och går tillbaka till indiska och ceylonteer.

Jag har även beställt en massa kinesiska böcker och tidningar om te som jag tänkte försöka ta mig igenom med hjälp av Google Translate. Om det finns någon som vill hjälpa mig skulle detta verkligen underlätta mitt liv. Kan ni dessutom lite kinesiska så är det ännu bättre. Att maskinöversätta kinesiska böcker är ett rysligt jobb och resultatet blir långt ifrån perfekt.

Några av de mer spännande teerna publicerar jag på här på första sidan som nyheter medan de andra får vänta tills dess jag prövat dem. Ni kan dock alltid hitta dem via sökfunktionen eller via navigationssystemet.